Ben je toevallig van plan om een stalen meubel te laten maken, maar twijfel je nog over de houtsoort dat je wilt gebruiken? Ik snap heel goed dat je hierin een weloverwogen keuze wilt maken. Met onze tips zorg je dat jouw stalen meubel een echte eyecatcher in jouw huis wordt.

In het interieur is het mooi om gebruik te maken van verschillende materialen, dus als je nog geen houten meubels in huis hebt, is het misschien een idee om een stalen frame te laten maken met eiken houten planken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tv-kast, bijzettafel of een houten zitbank.

Interieurtips - staal en hout

De kleuren van het hout kunnen verschillen van donker tot licht. Alles is mogelijk, maar onthoud dat het belangrijk is om het meubel goed te laten passen in jouw interieur. Als je donkere muurkleuren en een donkere vloer hebt, is het misschien een idee om lichtere accenten aan te brengen in je interieur. Als je voor een lichte houtsoort kiest, wordt je kamer direct lichter. Heb je veel lichtinval en lichtere meubels, is het goed om donkere houten planken kiezen. Dit geeft een goed contrast met het gehele interieur.

Stalen wandkast met bijbehorend tv-meubel van staal
Vakkenkast en eettafel bank van staal en hout

Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak, maar onthoud wel dat het stalen meubel in het gehele interieur moet passen. We zouden je hier graag in adviseren. Dus mocht je twijfels hebben of toch meer interieurtips willen ontvangen, kun je altijd even contact opnemen met ons via de mail of ons contactformulier.

Niets is te gek, dus heb je een ontzettend leuk idee, dan kunnen we samen dit idee werkelijkheid maken. Met jouw ideeën en onze vakkennis zijn de mogelijkheden eindeloos!